STORSTUGANS JULBORD – klassiskt och modernt i genuin miljö.

Mitt i naturen – men bara några minuter från stan – serverar vi ett julbord som många tycker är det bästa de har upplevt i Stockholm.

I år är vi extra noga med att undvika trängsel, vi har begränsat antalet gäster per sittning, borden är placerade med tilltaget avstånd. Vi har även flera stationer för maten för att undvika köbildning.

Vi dukar fram både klassiska och moderniserade delikatesser, med mängder av läckra alternativ för såväl allätare som vegetarianer. Alla rätter är lagade med kärlek och omsorg från grunden av våra hängivna kockar och bagare.

Julbordet inleds med hemmagjord glögg vid utomhusbrasan innan gästerna gör entré i den ombonade matsalen och slår sig ner.

Dessutom finns två fantastiska lekrum för barn som tycker att det är tråkigt att sitta still. Här finns utklädning, pysselhörna, legobygge, filmvisning, spel och en massa annat skoj!

Julbordet dukas fram mellan 27 november och 22 december och vi har plats för sällskap upp till 120 personer. Välkommen!

 

STORSTUGANS JULBORDSMENY 2020

Fisk: 5 sorters sill och strömming. Sikrom, skagenröra och gubbröra med kavringskrutonger. Gravad lax, böckling och varmrökt forell. Inkokt gös, ägg royale, minipajer och annat gott.

Grönt: Fänkål och blodapelsin med rostad mandel. Rökt äggplantscreme. Äppelsallad, grönkålssallad och getostsallad. Betor med smörvinaigrette. Rostade rotsaker och massor av tillbehör.

Kallskuret: Julskinka på Berkshiregris. Bondpaté med lardo. Ankleverterrine med portvinskörsbär.
Rensalami, korvar, svenska gårdsostar och hembakt bröd med mera.

Småvarmt: Köttbullar. Gräddkokt grönkål och bakad vitkål. Fikon- och rödvinskorv. Bakad fläsksida. Rökt rotselleri med getost. Eldad pumpa. Janssons frestelse. Lutfisk för de som vill.

Sött: Creme Catalan. Saffranssemla. Rispanacotta. Kola- och lingonpaj och en massa julgodis

Lunch och eftermiddag fr 595 kr, kväll 695 kr